Europese instant payments

In een bericht van 28 juni jl. laat de Europese Commissie weten dat het gewenst is een Europees systeem van instant payments op te zetten. Bij PSD2 is niet gedacht aan de mogelijkheden die door PSD2 worden geboden aan internetgiganten uit de VS en Azië. In het kader van instant payments blijkt men er nu wel over na te denken. In het bericht staat onder meer:

As part of this, the European Commission is looking at the development of EU-wide instant payments, which will help increase the autonomy of payment solutions in Europe and challenge the dominance of American and Asian apps and cards that Europeans use for their cross-border payments.

Over de persoonsgegevens die deel uitmaken van de betalingsgegevens wordt het volgende gezegd:

Furthermore, payments contain a great deal of data, much of which can reveal a lot about people’s lives and buying habits. This data is extremely attractive to giant international platforms that thrive on processing and selling data. Right now, European card payment transactions – and the data that goes with them – are increasingly settled outside the EU. With a European instant-payment system, these settlements could be kept within the EU, and would be subject to the higher-standard EU data protection and privacy laws.

We gaan zien wat er van komt.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s