De AVG-registers van de rijksoverheid

Ook de overheid moet zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de in heel Europa geldende privacywet houden. Daarom is het interessant dat onlangs de site https://www.avgregisterrijksoverheid.nl/ life is gegaan. Op deze site zijn de privacy registers van de rijksoverheid te vinden.

Enkele voorbeelden:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce, Wet Normering Topinkomens en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De AVG-registers van de rijksoverheid

 1. W. de Vos zegt:

  De zo geheten AVG is prachtig maar voornamelijk goed voor overheden en criminelen. Gewone burgers kunnen er nl. bij geval veel last van hebben, bij geval, als zij het slachtoffer zijn geworden van misdrijven. En dan nog e. e. a. civiel willen verhalen, bij onverhoopte seponering van hun zaak. Want dan kunnen noodzakelijke gegevens maar als te gemakkelijk om oneigenlijke redenen worden achter gehouden, in de praktijk.

  • U vergist zich. Juist bij criminaliteit mag er veel meer. Het enige is dat de regelgeving die dat toe moet laten niet altijd helemaal goed werkt of goed doordacht is.
   Ook voor u is de AVG heel belangrijk, namelijk om u te beschermen tegen datagraaiers, zoals Facebook, Google, kredietbeoordelaars en andere nieuwsgierigen die niets met uw privé situatie te maken hebben. Bovendien, al die bedrijven helpen criminelen.

   Dus: u moet vragen om betere regels om criminelen te bestrijden, niet om afschaffing van de AVG.

   PS Datagraaiers zijn blij met uw pleidooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s