IT voor juristen en recht voor IT’ers

Nu IT zo’n grote rol in het recht gaat spelen, is het tijd om over de schutting te kijken.

Hierbij tips:

  • Matthijs R. Koot attendeerde me op Privacy from an Informatics Perspective, waarin informatica aan juristen wordt uitgelegd  en schrijft “in theorie is dit hoofdstuk begrijpelijk leesvoer voor iedereen met hbo/wo-niveau, zonder informaticakennis“.
  • Mireille Hildebrandt is bezig met Law for Computer Scientists, een uitgave die mij ook voor juristen interessant lijkt, intro:

Welcome to the open review site for Mireille Hildebrandt’s Law for Computer Scientists and Other Folk, forthcoming from Oxford University Press in 2019. The book is the result of 8 years of teaching law to master students of computer science, whose agile and inquiring minds made each course an intellectual feast.

• Please note the book is not an attempt to turn computer scientists into lawyers, there is no claim to completeness. It is a presentation of how law and the Rule of Law protect what is crucial to constitutional democracy and how that is pertinent to computer scientists (and other folk).

Uiteraard houd ik me aanbevolen voor aanvullingen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce, Juridisch diversen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s