Van Solinge | Wetsvoorstellen voor aanpak motorbendes mogen geen bedreiging zijn voor de rechtsstaat

Hoogleraar ondernemingsrecht Gerard van Solinge schreef voor het FD het artikel “Wetsvoorstellen voor aanpak motorbendes mogen geen bedreiging zijn voor de rechtsstaat“. In het artikel is hij kritisch over het consultatievoorstel over dit onderwerp en over het parlementair initiatief van leden van VVD, CU, SGP, CDA en PvdA.

Van Solinge maakt zich er zorgen over dat de zware bevoegdheden die volgens de voorstellen bij de rijksoverheid terecht komen in verkeerde handen kunnen vallen of voor politieke doeleinden worden ingezet. Hij besluit met:

Het is te prijzen dat de politiek de democratische rechtsstaat wil beschermen, maar we moeten oppassen dat de rechtsstaat zelf niet om zeep wordt geholpen. Winston Churchill zei: “Democracy is the worst form of government, except for all the others that have been tried from time to time.” En zo is het.

Deelname aan de wetgevingsconsultatie over de “Wet aanpassing 2:20 BW ” is mogelijk nog tot en met 28 februari 2019.

Eerdere berichten op dit blog over de plannen om ondermijnende organisaties te verbieden zijn hier te vinden.

Dit artikel verscheen op het ondernemingsrechtweblog.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuurlijke sancties, Grondrechten, Rechtspersonenrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s