Rechtspersonendatabases

Al eerder attendeerde ik er op het ondernemingsrechtweblog op (1, 2) dat de rechtspersonendatabases die journalisten gebruiken ook geschikt zijn voor de ondernemingsrechtpraktijk, zowel onderzoek in het algemeen als het Wwft-cliëntenonderzoek. Overigens is goed mogelijk dat sommige exploitanten van die databases de Algemene Verordening Gegevensbescherming niet naleven.

Recent verscheen op de site van GIJN een overzicht van informatiebronnen, Researching Corporations and Their Owners. Genoemd worden onder meer:

  • OpenCorporates
  • Investigative Dashboard
  • The ICIJ Offshore Leaks Database

Ook worden een aantal officiële bronnen genoemd, zoals de Securities and Exchange Commission (US) en Companies House (UK) en worden zoektips gegeven (LinkedIn, branche bronnen, corporate philanthropy).

Dit artikel verscheen ook op het ondernemingsrechtweblog.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Handelsrecht, Handelsregister, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s