Wwft | uitstelbrief inzake nakoming toezeggingen Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn

In een brief laat de minister van financiën weten dat het nader bericht over een aantal toezeggingen wordt uitgesteld en dat de Tweede Kamer uiterlijk eind januari 2019 zal worden geïnformeerd.

De tekst van de brief:

Den Haag, 23 oktober 2018

Tijdens het plenaire debat over de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn op 10 juli jl. heb ik toegezegd dit najaar op enkele zaken bij uw Kamer terug te komen. Het betreft informatie over ten eerste de toerusting van financiële dienstverleners voor het verrichten van verscherpt cliëntenonderzoek en het comparatieve voordeel dat zij hebben [1] en ten tweede het aantal politiek prominente personen en hun naasten naar wie banken verscherpt cliëntenonderzoek moeten uitvoeren [2] . Ten derde heb ik tijdens het plenaire debat toegezegd dat de implementatiewet breed geëvalueerd zal worden. In die evaluatie wordt in ieder geval het cliëntenonderzoek naar politiek prominente personen meegenomen. Op de overige onderwerpen van de evaluatie en de inrichting daarvan zou ik dit najaar bij uw Kamer terugkomen. [3]

Voor de inrichting van de evaluatie moet onder andere worden gekeken naar aard en omvang van deze evaluatie en naar de benodigde gegevens om deze evaluatie effectief te kunnen laten plaatsvinden. Omdat er bij het antiwitwasbeleid en het toezicht daarop veel partijen betrokken zijn en er ook andere (periodieke) onderzoeken naar witwassen en financieren van terrorisme lopen, neemt het opzetten van de inrichting van de evaluatie meer tijd in beslag. Aangezien de gevraagde informatie van de andere twee toezeggingen samenhang kent met de evaluatie, doe ik bovenstaande drie toezeggingen graag gezamenlijk gestand. Ik zal uw Kamer uiterlijk in januari 2019 informeren. (…)

[Noten]

1 T02618.
2 T02632.
3 Onderdeel van T02629.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s