Pas begin 2018 duidelijkheid over het zo verstrekkende ubo-register

Een van de belangrijkste onderdelen van de antiwitwaswetgeving is het ubo-register, dat op 26 juni jl. in Nederland geïmplementeerd had moeten zijn. Velen krijgen met dat register te maken, niet alleen alle bestuurders en andere belanghebbenden die in dat register terecht komen als “uiteindelijk belanghebbende”. Ook de vele ondernemingen die de antiwitwaswetgeving moeten naleven, moeten zich voorbereiden op de naleving van deze wet.

Het is daarom ronduit schokkend dat het ministerie van financiën in een brief van 12 september 2017 aankondigt dat het wetsvoorstel pas begin 2018 zal worden ingediend:

Informatie over uiteindelijk belanghebbenden
Ter implementatie van de vierde Europese anti-witwasrichtlijn wordt in Nederland een centraal register met informatie over uiteindelijk belanghebbenden (UBO-register) opgezet. Het UBO-register zal in belangrijke mate gaan bijdragen aan de beschikbaarheid van informatie over uiteindelijk belanghebbenden. Een concept wetsvoorstel voor de Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden is dit voorjaar geconsulteerd. Het streven is dat in de zomer van 2018 het Nederlandse UBO-register operationeel is. Naar verwachting kan het concept wetsvoorstel begin 2018 aan de Tweede Kamer worden toegezonden.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s