Elektronicawinkel aangeklaagd wegens verkoop van onveilige smartphones

Eerder signaleerde ik dat in Nederland wordt geprocedeerd tegen producent Samsung wegens het niet tijdig voorzien van de eigen smartphones van veiligheidsupdates. Niet alleen producenten krijgen aandacht. Ook winkeliers moeten op hun tellen passen.

In Duitsland is een klacht ingediend tegen een elektronicawinkel die een onveilige smartphone aanbiedt, waarvan is vastgesteld dat het apparaat respectievelijk de software vijftien ernstige veiligheidsdefecten heeft die niet hersteld kunnen worden. Het betreft een android telefoon van leverancier Mobistel, model Cynus T6, die voor 99 euro te koop wordt aangeboden.

Het maakt duidelijk dat consumentenorganisaties niet meer accepteren dat producenten en verkopers van elektronische apparatuur producten aanbieden die onveilig zijn, of niet dan wel niet lang genoeg van veiligheidsupdates worden voorzien.

Meer informatie:


Aanvulling 2 augustus 2017
Uit het bericht op security.nl, Amazon staakt verkoop Blu-smartphones wegens privacyzorgen, blijkt dat ook andere winkeliers voorzichtiger worden met onveilige producten.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s