AFM maakt good practices Wwft bekend voor beleggingsondernemingen die zich richten op particuliere beleggers

Op 25 oktober publiceerde de AFM het berichtNieuwe handvatten AFM helpen witwassen voorkomen“. Daarin deelt de AFM mee dat de organisatie naar aanleiding van een themaonderzoek good practices heeft geformuleerd voor beleggingsondernemingen die zich richten op particuliere beleggers.

Deze good practices zijn door de AFM op de website geplaatst. De good practices kunnen volgens de AFM ook beleggingsinstellingen / instellingen ter collectieve belegging in effecten / financiële dienstverleners ondersteunen in de aanscherping van procedures en maatregelen ter voorkoming van integriteitsrisico’s, zoals witwassen en terrorismefinanciering.

Hoewel het te prijzen is dat de AFM zorgt voor Wwft-guidance, vergroot het ook de chaos in de informatievoorziening in de Wwft, zoals ik al eerder signaleerde (1, 2).

NB 1 Enigzins verwarrend is dat in het bericht bij het kopje ‘good practices’ naar de algemene Wwft-pagina van de AFM wordt verwezen.

NB 2 Waarom brengt de AFM geen good practices uit voor beleggingsondernemingen die zich niet richten op particuliere beleggers? Daar geeft de hiervoor genoemde informatie geen antwoord op.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s