Ik heb toch niets te verbergen | nieuw aansprakelijkheidsrecht nodig

Ik heb toch niets te verbergen

Die uitspraak geldt, tot dat er in één van die databases met vertrouwelijke persoonsgegevens wordt ingebroken. Lees het artikel van Maurits Martijn op De Correspondent over de hack in de Verenigde Staten. Wat daar gebeurt, gebeurt straks ook hier.

Het wordt tijd dat beleidsmakers hun digitale naïviteit afschudden, zowel bij de overheid als bij het bedrijfsleven. Verzamelen van gegevens kan nuttig zijn maar ook heel gevaarlijk. Het wordt tijd dat er juridische sancties komen op digitale slordigheid. Lees in dit verband dit artikel van Dan Geer, waarin hij concludeert:

We must change liability law so thoroughly and so substantially that data acquisition is no different from stockpiling combinations of lethal chemicals that grow increasingly dangerous as their varieties increase. There is no mechanistic difference whatsoever between personalization and targeting save for the intent of the analyst. To believe otherwise is to believe in the Tooth Fairy. To not care is to abandon your duty.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s