Tom Barkhuysen: anti-terreurmaatregelen kabinet kunnen onschuldigen treffen en tot radicalisering leiden

Tom Barkhuysen maakt in een artikel op NJBlog onder de titel ‘Onveilige bestuurlijke anti-terreurmaatregelen‘ korte metten met het pakket nieuwe anti-terreurmaatregelen dat door het kabinet is aangekondigd.

Als wordt gekozen voor dergelijke maatregelen, vindt Barkhuysen dat de oplegging van die maatregelen zorgvuldig moet worden voorbereid en dat alleen de rechter daar over hoort te beslissen. Barkhuysen vreest dat zonder goede waarborgen onschuldige burgers geconfronteerd zullen worden met de anti-terreurmaatregelen; radicalisering kan daar een gevolg van zijn.

Waarom kunnen de ontwerpers van het pakket maatregelen dit niet zelf bedenken, vraag ik me af als ik dit soort artikelen lees.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Strafrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s