18 december 2014 VAR bijeenkomst over Europeanisering van het algemeen bestuursrecht

Op 18 december a.s. gaat de VAR Vereniging voor bestuursrecht vergaderen over de Europeanisering van het algemeen bestuursrecht. Voor deze gelegenheid wordt een jubileumbundel uitgebracht met naar verwachting interessante artikelen van een groot aantal gezaghebbende bestuursjuristen. Meer informatie over dit evenement op de site van de VAR, daar is ook informatie over wijze van aanmelden en dergelijke te vinden.

Onderstaand de inhoudsopgave van de jubileumbundel:

1. Rob Widdershoven, Europeanisering van het algemeen bestuursrecht: stand van zaken en toekomstperspectief.
2. Janneke Gerards, Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik, De invloed van de Europese fundamentele rechten op het bestuursrecht.
3. Henk Addink, Algemene beginselen van goed bestuur in de Nederlandse en Europese rechtspraak.
4. Jacobine van den Brink en Willemien den Ouden, Europeanisering door rechtsbeginselen. Op weg naar rechtseenheid en duidelijkheid of de bescherming van de Nederlandse burger in gevaar?
5. Anne Meuwese, Regels over regelgeving.
6. Bernd van der Meulen, Doen naleven. Bestuursrechtelijke handhaving.
7. Frank van Ommeren, Overheidsovereenkomsten: rechtsvergelijking en de ReNEUAL Model Rules. Drie modellen voor het overheidscontractenrecht.
8. Eric Daalder, Toegang tot overheidsinformatie en meer transparantie vanuit Europa.
9. Peter Kavelaars, Internationale informatieuitwisseling in het belastingrecht.
10. Arnout Klap, Bestuur in de tang? Over de toepassing van Europese soft law door Nederlandse bestuursorganen.
11. Michiel Tjepkema, Tussen de Straatsburgse kat en de Brusselse hond: nadeelcompensatie onder invloed van Europees recht.
12. Raymond Schlössels, ‘Francovich’ in een versnipperd rechtscultureel landschap. Harmonisatie van overheidsaansprakelijkheid aan de horizon?
13. Kars de Graaf, Jan Jans en Bert Marseille, Verbazingwekkend, maar toch ook weer niet. Over de invloed van het recht van de Europese Unie op het Nederlandse bestuursprocesrecht.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Europa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s