UK wil transparantie inzake ‘nominee shareholder’ en ‘nominee director’ en afschaffing aandelen aan toonder

In eerdere artikelen signaleerde ik al de fascinerende Angelsaksische wereld van de limiteds, zie de berichten met de tag ‘limited’. Één van de typisch Angelsaksische fenomenen is dat van de ‘nominee shareholder‘ en ‘nominee director‘. Beiden hebben officieel deze rol, terwijl in werkelijkheid een ander de belanghebbende is bij de aandelen, respectievelijk de directie voert.

In het artikel “United Kingdom: Government Road Map For Enhancing The Transparency Of UK Company Ownership” beschrijft Bart Peerless de Engelse plannen om de gegevens van de uiteindelijk belanghebbende bij de aandelen bekend te maken. Men wil tevens aandelen aan toonder afschaffen. Voorts dient de beleidsbepaler achter de ‘nominee director’ aan het Companies House bekend worden gemaakt. Uit het bericht blijkt dat ook de UK’s Crown Dependencies en de Overseas Territories hierover toezeggingen hebben gedaan.

Aanvulling 8 november 2013
Zie over het onderwerp ook het artikel “UK registry plan will tackle ‘nominee’ directors” en de daar genoemde bronnen:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Rechtspersonenrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s