Inez Weski: “De tijger, de gnoe en de kunst van het recht” | over bedreiging van de rechtsstaat

Het werd aangekondigd als een “lezing” van de NTR academie, maar de voorstelling die strafadvocate Inez Weski tijdens een tv-uitzending gaf is eigenlijk een gedicht, met als titel “De tijger, de gnoe en de kunst van het recht“. Ze gaat terug tot de Neanderthalers en haalt er ook de Tweede Wereldoorlog bij. Enkele citaten:

  • Nederlandse burger leeft in digitale kooi.
  • Overheidsgijzeling burger wegens vermeende bedreigingen.
  • Je wordt als verdachte geboren en moet je onschuld op iedere straathoek bewijzen.

De aflevering is op Uitzending Gemist te bekijken.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce, Strafrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s