Nederlandse Orde van Advocaten richt kenniscentrum Wwft op

Ook de beroepsorganisatie van de advocaten, de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) is druk met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) bezig. Uit een in januari 2013 op de website geplaatst bericht blijkt dat de NOVA een kenniscentrum Wwft heeft opgericht:

Kenniscentrum WWFT

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft een kenniscentrum WWFT ingesteld. Het kenniscentrum is gevestigd op het Bureau van de Haagse Orde, onder leiding van de dekens Den Haag en Amsterdam.

Advocaten kunnen vertrouwelijk het kenniscentrum om advies vragen in Wwft-gerelateerde kwesties. Weet u precies in welke gevallen u een cliëntenonderzoek moet doen? Of wanneer u een transactie moet melden? En welke risico’s u loopt als u niet meldt? Bel het kenniscentrum!

De Wwft geldt voor advocaten die advies geven over of bijstand verlenen bij aan- of verkopen van onroerende zaken of het aan- of verkopen van ondernemingen, bij het beheren van geld, effecten of bijvoorbeeld goud, bij het oprichten of beheren van vennootschappen of rechtspersonen, of bij bepaalde werkzaamheden op fiscaal gebied. Alle veranderingen kunt u teruglezen in het informatieblad van de FIU over de Wwft per 1 januari 2013.

Het kenniscentrum is bereikbaar op werkdagen op nummer 070-4166129 of via e-mail: wwft@haagseorde.nl

Voor meer informatie over de Wwft, waaronder een E-learningcursus, zie het dossier Wwft: http://www.advocatenorde.nl/6275/advocaten/meer-informatie-wwft.html#voor%20wie%20geldt

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s