Groot aantal kritiekpunten VNO-NCW en MKB-Nederland ten aanzien van reparatiewet bestuur en toezicht

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een reactie gegeven op het voorstel voor de reparatiewet inzake de wet bestuur en toezicht. Onderstaand de introductie bij VNO-NCW van de brief die is geschreven inzake de wet bestuur en toezicht (html):

Wetsvoorstel tot Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek ter verduidelijking van de artikelen 297a en 297b, brief van VNO-NCW en MKB-Nederland aan de VC voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer

20-10-2011 – Hoogedelgestrenge dames en heren,
VNO-NCW en MKB-Nederland danken de Minister voor de pramatische wijze waarop met het onderhavige wetsvoorstel (hierna: “de Reparatiewet”) de inwerkingtreding van Wet en de Invoeringswet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht is losgekoppeld van de Wet tot wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van regels over bestuur en toezicht in naamloze en besloten vennootschappen (Stb. 2011, 275)(de “Wet”).
Zij hopen dat de Reparatiewet en de Wet gelijktijdig in werking zullen treden om interpretatieproblemen – en dus onduidelijkheden – in de praktijk te voorkomen. Daarnaast zijn zij blij met de toezegging van de Minister tijdens de behandeling in de Eerste Kamer dat de Wet over drie jaar zal worden geëvalueerd.

Onder meer wordt kritiek gegeven op de criteria voor ‘groot’ als het om stichtingen gaat. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de juridische techniek van dit wetsvoorstel is dit een interessante brief. De complete brief is hier (website VNO-NCW) te vinden.

Algemene informatie over de Wet bestuur en toezicht:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Modernisering ondernemingsrecht, Rechtspersonenrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s