Computerbeveiliging

Onderstaand enige links voor degenen die iets meer willen weten over ICT en beveiliging (gericht op de privé gebruiker):

Security.nl
http://www.security.nl/, particuliere site, “Sinds 1999 brengt Security.nl dagelijks het laatste nieuws en achtergronden op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming. De dagelijkse nieuwsvergaring wordt verzorgd door de redactie, daarbij ondersteund door de beveiligingsgemeenschap.
Het is mogelijk om een e-mail signalering van nieuwe berichten te ontvangen.

Waarschuwingsdienst.nl
http://www.waarschuwingsdienst.nl/
Waarschuwingsdienst.nl is een dienst van GOVCERT.NL: het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. GOVCERT.NL is een onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Intro op hun site: “Waarschuwingsdienst.nl geeft je informatie over een veilig gebruik van computers en internet. Je vindt hier waarschuwingen voor computervirussen, wormen en beveiligingslekken in software en achtergrondinformatie in de vorm van voorlichting en adviezen over computerbeveiliging. Want internetten is niet zonder risico’s. Het is belangrijk te weten hoe je je computer beveiligt en waar je op moet letten als je over het web surft. Waarschuwingsdienst.nl geeft deze informatie. Met deze nieuwe site gebeurt dat nog overzichtelijker. De zoekfunctie is verbeterd en de site voldoet aan de wensen van een deel van onze bezoekers. We hopen je met deze site nog beter te informeren. Wil je echt werk maken van de veiligheid van je computer en surfgedrag? Abonneer je dan gratis op de sms- of e-maildienst van Waarschuwingsdienst.nl. Je krijgt zo ernstige en acute bedreigingen voor je computer meteen doorgestuurd en kunt meteen verbeteringen doorvoeren. Je hebt meer plezier van je computer, als je weet dat je veilig bent.“.
Ook deze site heeft dus een e-mail signalering.

Bits of Freedom
https://www.bof.nl/
Particuliere site, “Komt op voor jouw vrijheid en privacy op internet. Deze grondrechten zijn onmisbaar voor je ontwikkeling, voor technologische innovatie en voor de rechtsstaat. Maar die vrijheid is niet vanzelfsprekend. Je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Je internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Bits of Freedom zorgt ervoor dat jouw internet jouw zaak blijft.
Bits of Freedom heeft op https://www.bof.nl/ons-werk/privacy-inzage-machine/ een privacy inzage service.

Veiligheidstips internet service providers
Veel internetserviceproviders geven veiligheidstips, zie bijvoorbeeld XS4ALL.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce, Kantoororganisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s