Consultatie Besluit verplicht elektronisch communiceren professionele wettelijke vertegenwoordigers

Onlangs is de consultatie over het ontwerp voor het Besluit verplicht elektronisch communiceren professionele wettelijke vertegenwoordigers gestart. Het ontwerp is hier te vinden. De consultatie wordt als volgt toegelicht:

Dit ontwerpbesluit regelt dat in zaken over curatele, bewind en mentorschap professionele wettelijke vertegenwoordigers verplicht elektronisch communiceren met de kantonrechter.
Professionele wettelijke vertegenwoordigers zijn curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren die drie of meer personen onder hun hoede hebben. Voor hen gelden op grond van de wet bepaalde kwaliteitseisen waarop de kantonrechter toezicht houdt.
Professionele wettelijke vertegenwoordigers moeten voor hun benoeming en voor het toezicht op de kwaliteitseisen en op het verloop van de curatele, het beschermingsbewind of mentorschap verschillende documenten bij de kantonrechter indienen. Het verplicht elektronisch indienen van deze documenten versterkt het toezicht van de kantonrechter en draagt bij aan een efficiënt werkproces.

Het gaat hier om de curator in curatele (niet de faillissementscurator).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie