Misslag Accountantskamer inzake concept-accountantsverslag

Op 9 februari jl. deed de Rechtbank Overijssel uitspraak in een zaak over een concept-accountantsverslag. In die uitspraak oordeelt de Rechtbank – in afwijking van het standpunt van de Accountantskamer – dat het concept-accountantsverslag niet bestemd was voor de aandeelhouders van de rechtspersoon waarop het concept betrekking had.

Anton Dieleman bespreekt de uitspraak in zijn artikel Annotatie: Zorgplicht accountant bij onrechtmatig gebruik concept-accountantsverslag (betaalmuur) en constateert dat zowel Accountantskamer als College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) er ernstig naast zaten (markering door mij):

Het geeft te denken dat de Rechtbank nodig was om het juiste oordeel te geven op dit punt.

Opvallend is voorts dat er gesproken is over ernstige continuïteitsonzekerheid bij betreffende rechtspersoon, terwijl dat op het moment van het verschaffen van het concept-accountantsverslag nog niet het geval was.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s