FATCA in de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer – 22 juni 2022

Op 22 juni a.s., van 17:45 tot 19 uur, wordt FATCA, de grondrechten schendende Amerikaanse wet, behandeld in de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer. De agenda is hier te vinden en heeft als onderwerp de derde voortgangsbrief inzake FATCA die op 13 juni jl. door de staatssecretaris van Financiën is verzonden. De inhoud van die brief is teleurstellend voor de FATCA-slachtoffers.

De Franse vereniging van Accidental Americans denkt dat het Europese recht geen bescherming biedt tegen het grondrechten schendende Amerikaanse recht en dat er in de VS tegen FATCA en de Amerikaanse regels moet worden geprocedeerd, zie de discussie naar aanleiding van onderstaande tweet.

 

 

Meer op dit blog over FATCA en Citizenship Based Taxation:

 


Aanvulling 18 juli 2022
Uiteindelijk is op 22 juni vergaderd, die datum is hierboven aangepast. Het video verslag is hier te vinden. Kijk op deze plaats voor het conceptverslag.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s