NJV-Jaarcongres 10 juni a.s. over de repressieve samenleving; vanuit civiel-, bestuurs- en strafrechtelijk perspectief

Op 10 juni a.s. vindt een interessant jaarcongres van de Nederlandse Juristenvereniging (NJV) plaats met als onderwerp ‘de repressieve samenleving; vanuit civiel-, bestuurs- en strafrechtelijk perspectief’. In de aankondiging wordt het thema als volgt toegelicht:

De NJV heeft het thema van “De repressieve samenleving” geagendeerd omdat zich in onze samenleving sinds ongeveer de eeuwwisseling onmiskenbaar een trend heeft gemanifesteerd van meer repressie. Wat dat voor ons recht betekent, hebben de preadviseurs in kaart gebracht voor de drie grote deelgebieden civiel-, bestuurs-, en strafrecht. Daardoor ontstaat een indrukwekkend overzicht van de stand van ons recht op die deelgebieden, maar ook meer overkoepelend over ons recht als geheel.

Er zullen preadviezen worden behandeld op het gebied van het privaatrecht (door Anne Keirse en Vanessa Mak), bestuursrecht (door Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik) en strafrecht (door Johannes Bijlsma, Petra van Kampen en Stijn Franken). Op het programma staan inleidingen door de preadviseurs, bespreking van de preadviezen en een rede van Jaap Polak: ‘De polsstok van een rechter in de repressieve samenleving’.

Een dissonant is dat organisator CPO de AVG overtreedt door bij inschrijving zonder account onnodig persoonsgegevens zoals 06-nummer en geboortedatum te vragen. Ik heb een klacht bij de privacyfunctionaris van de universiteit ingediend.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s