Insolventiebestrijding met economische knipperlichten | België

In de verschillende EU-staten gelden op allerlei terreinen heel verschillende regels, anders dan veel Nederlanders denken. (Als er iets wel gelijkend is, wordt dat meestal veroorzaakt door Europees recht.)

Een goed voorbeeld is België, waarover ik onlangs las dat zij insolventie bestrijden met een register van economische knipperlichten. Op grond van het Belgische Wetboek van economisch recht, aldus het artikel, moeten ondernemingen in financiële moeilijkheden worden opgespoord door de ondernemingsrechtbanken. In het register staan allerlei gegevens.
Hoe het register zich verhoudt tot diverse andere registers, zoals het ubo-register, het register van bankrekeningen en het kadaster, vermeldt het artikel niet.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Insolventierecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s