Nationale ombudsman publiceert minimagazine Data & algoritmen door overheid

De Nationale ombudsman maakte bekend dat er een minimagazine Data & algoritmen door overheid is uitgebracht. Het magazine wordt als volgt geïntroduceerd:

Dit minimagazine bevat interviews met deskundigen, achtergronden en praktijkverhalen. Zo komt data-autoriteit Rolf Leijdekker van de SVB aan het woord over de manier waarop de SVB omgaat met data & algoritmen. Onderzoeker Emily Govers praat over de totstandkoming van de ombudsvisie op het gebruik van data & algoritmen door de overheid. “We willen dat de overheid naar de belangen van burgers kijkt vóórdat ze digitale systemen ontwikkelt. Zo zet de overheid de burger centraal.” Verder zijn we de straat op gegaan om te vragen wat de gemiddelde Nederlander weet van data & algoritmen. “Overheden zijn volgens mij helemaal niet open over hoe ze data en algoritmen gebruiken. Dat moeten ze wel zijn. Dan kunnen mensen zelf bepalen of ze het goed vinden dat hun gegevens gebruikt worden.”

In maart 2021 heeft de Nationale ombudsman een ombudsvisie gepresenteerd over het gebruik van Data & Algoritmen door de overheid, lees dit bericht. Meerdere keren besteedde de ombudsman aandacht aan overheidsdigitalisering, onder meer in:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s