AVG en Brexit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de AVG-gevolgen van Brexit bekend gemaakt:

Brexit
De brexit heeft gevolgen voor alle organisaties in de EU die persoonsgegevens doorgeven aan organisaties in het Verenigd Koninkrijk (VK). Tot en met 31 december 2020 zit het Verenigd Koninkrijk (VK) in de overgangsperiode. Er verandert dan voor u niets.

Situatie vanaf 1 januari 2021
In de brexit deal die op 24 december 2020 is gesloten, is opgenomen dat in de eerste 4 maanden van 2021 de doorgifte van persoonsgegevens nog op dezelfde manier mag plaatsvinden als voorheen. Maar alleen als het VK in deze periode de regels voor de bescherming van persoonsgegevens niet verandert.

Lees meer: Wat zijn de mogelijke gevolgen van de brexit voor de doorgifte van persoonsgegevens naar het Verenigd Koninkrijk?

In dit dossier vindt u meer informatie. Zodat u kunt bepalen of de brexit ook gevolgen heeft voor uw organisatie. En zo ja, wat u moet doen.

Lees ook bij de European Data Protection Board (EDPB):

The EDPB issued a statement on the end of the Brexit transition period in which it describes the main implications of the end of this period for data controllers and processors. In particular, the EDPB underlined the issue of data transfers to a third country as well as the consequences in the area of regulatory oversight and the One-Stop-Shop (OSS) mechanism. The Brexit transition period, during which the UK Supervisory Authority is still involved in the EDPB’s administrative cooperation, expires at the end of 2020. Additionally, the EDPB adopted an information note on data transfers under the GDPR after the Brexit transition period ends.

Er wordt verwezen naar:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s