Moeten accountants toezicht houden op het werk van fiscalisten, juristen en andere beroepsbeoefenaren op hun kantoor?

Onder de titel “Moeten accountants toezicht houden op het werk van fiscalisten, juristen en andere beroepsbeoefenaren op hun kantoor?” verscheen bij Accountancy Vanmorgen een artikel over de krochten van de accountantsregelgeving.

De Wet op het accountantsberoep legt verplichtingen op aan accountants, ongeacht waar ze werken (kan dus een advocatenkantoor of een bedrijf zijn) en verplicht iedere accountant om zijn collega’s bij de les te houden. Gert van den Brink bespreekt in zijn artikel deze regelgeving naar aanleiding van een tuchtuitspraak.

Hij besluit met:

Per saldo is de onzekerheid in het beroep met deze uitspraak niet afgenomen. Om mijn collega nogmaals aan te halen: “nu begrijp ik het helemaal niet meer”.

 

Misschien moet de accountantsregelgeving maar helemaal op de schop. Ik stel dan voor het aantal wetten te beperken en de ‘accountant in business’ af te schaffen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s