Gaat Europa zich via de Dienstenrichtlijn direct met lagere overheden bemoeien?

Op de site Follow the Money (FtM) verscheen een intrigerend artikel over de Europese Dienstenrichtlijn, intrigerend omdat ik in de juridische literatuur [*] er nog niets over heb gezien.

In het artikel Brussel wil een vinger in de Appingedamse pap van 3 april jl. schrijft Hans Wetzels dat wijzigingen in de Europese Dienstenrichtlijn er toe zouden gaan leiden dat gemeenten hun regelgeving ter goedkeuring aan Brussel zouden moeten voorleggen.
Dit zou volgens de auteur volgen uit een persbericht van de Europese Commissie van 10 januari 2017. Mogelijk doelt hij op het “Voorstel voor een kennisgevingsprocedure op het gebied van diensten” (“Notification procedure for authorisation schemes and requirements related to services“), waarvan de link echter niet meer werkt. De zoekfunctie bij de Europese Commissie lijkt defect en levert niets op. De pagina van de Europese Commissie over de Dienstenrichtlijn maakt geen melding van wijzigingsvoorstellen.

De FtM-auteur noemt verder een aantal bronnen (onder meer VNG), helaas zonder vindplaatsen. Zo wordt het een zoekplaatje. Ik ben benieuwd wat Dienstenrichtlijn-specialisten van het artikel van Wetzels vinden, zou het een canard zijn?

[*] Bijvoorbeeld in de Kroniek van het algemeen bestuursrecht in NJB, door Tom Barkhuysen & Willemien den Ouden, edities 2019 en 2018.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gaat Europa zich via de Dienstenrichtlijn direct met lagere overheden bemoeien?

  1. Noelle zegt:

    Heb je geïnformeerd bij Ftm en de betrokken journalist?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s