De Nederlandse rechtsstaat is in gevaar

De Nederlandse rechtsstaat is in gevaar, zo wordt gezegd door verstandige mensen zoals Tjeenk Willink.
Het FD wijdde een artikel aan zijn kritiek op het huidige kabinet. In het artikel citeren zij hem: ‘Mijn zorg, zelfs ingehouden woede, is dat we de publieke zaak structureel aan het uithollen zijn.’ Hij staat niet alleen.

 

 

Gefinancierde rechtshulp
De Nederlandse Orde van Advocaten voert actie onder de noemer “Redt de rechtsstaat’, omdat de sociale rechtshulp wordt uitgehold. Het lijkt er op dat de Minister van Rechtsbescherming bezig is met de afbraak van diezelfde rechtsbescherming. Want advocaten die gespecialiseerd werk doen in de sociale rechtshulp (waar juist de overheid vaak de opponent van de burger is) hebben volgens die Minister geen recht op een fatsoenlijke beloning. Bizar.

 

 

Verdachten krijgen minder rechtshulp
Folkert Jensma levert in zijn artikel “Geen lek, maar gapend gat in de rechtsstaat” kritiek op de afbraak van de rechtsbescherming in het strafrecht.

 

Rechtspraak en politie
Van de kant van de rechtspraak is zware kritiek geuit. Ook de politievakbond heeft zware kritiek.

 

 

Tot nu toe heeft het kabinet niet naar deze geluiden geluisterd. Het zal me benieuwen of dat alsnog gaat gebeuren.Meer informatie:

Enkele andere twitter berichten:

 

 

 

Overig

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Procesrecht, rechtspraak, Strafrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s