Participatiewet gebabbel van de overheid kan de prullebak in

Enige tijd geleden werd mij beroepshalve gevraagd om de Participatiewet te lezen.
Ik probeerde dat en verbaasde mij over de gedachte dat bejaarden en andere hulpbehoevenden die bij de overheid aankloppen (mijn ervaring is dat bejaarden dat niet snel doen) geacht worden geholpen te worden door hun ‘netwerk’.

Het Participatiewet gebabbel van de overheid kan de prullebak in, dankzij het onderzoek waar de NOS in dit artikel over bericht. Bizar dat de overheid dit soort onderzoeken nodig heeft om er achter te komen dat de wet fout is.

Of zou het betekenen dat de ambtenaren en politici die deze wet bedacht hebben, geen moreel besef hebben?


Aanvulling 15 oktober 2019
Lees ook René ten Bos, Zelfhulpsamenleving, FD 10 oktober 2019, met onder meer: “Uit naam van eigen verantwoordelijkheid worden burgers gecheckt, gecontroleerd en gedisciplineerd door cipiers van de samenleving“.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s