Niet ontvangen e-mail bericht maar toch contributie betalen

In deze uitspraak maakte ondernemer Senor Tech bezwaar tegen betaling van contributie aan de organisatie Nederland ICT. Senor Tech had de e-mail over de contributie niet ontvangen, omdat de e-mail was gestuurd aan iemand die niet meer bij Senor Tech werkte.

De rechter vindt er het volgende van:

Er kan vanuit worden gegaan dat Senor Tech tot en met 2015 jaarlijks de contributie heeft betaald. Niet weersproken is dat Nederland ICT vanaf de aanvang van het lidmaatschap jaarlijks de factuur voor de betaling van de contributie per e-mail verstuurde. Senor Tech kan zich derhalve thans niet op het standpunt stellen dat zij de factuur over 2016 te laat heeft ontvangen. Het feit dat het een e-mailadres betrof van een medewerker die niet meer in dienst is van Senor Tech, dient voor risico van Senor Tech te komen. Het had op de weg van Senor Tech gelegen om zodanige maatregelen te nemen dat de berichten gericht aan het e-mailadres van de betrokken medewerker zouden worden doorgestuurd naar een ander bij haar in gebruik zijnd e-mailadres.

Als dit voor alle per e-mail verstuurde facturen zou gelden, betekent dit dat oplettendheid is geboden…

Overigens is e-mail een onveilig en onzeker communicatiemiddel en is het hoog tijd dat er iets anders voor in de plaats komt.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Contractenrecht, privaatrecht algemeen, ICT, privacy, e-commerce, Procesrecht, rechtspraak en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s