Europese regels voor drones

Straks zullen er overal drones rondvliegen, zowel piepkleine ter grootte van een vlieg als grote die spullen bezorgen. Het is daarom belangrijk welke regels voor drones gelden. De Europese Raad maakte op 26 juni jl. bekend dat er overeenstemming is bereikt over regelgeving voor onder meer die vliegende apparaten.

Over drones staat in het persbericht:

The rules on drones lay down the basic principles to ensure safety, security, privacy, data protection and environmental protection. The text establishes the registration threshold for drone operators: operators must be registered if their drones are capable of transferring more than 80 Joules of kinetic energy upon impact with a person. The other detailed rules on drones will be set by the Commission with help from EASA, on the basis of the principles outlined in this regulation.

Meer informatie:

  • Persbericht “Ensuring aviation safety and safe use of drones: Council signs off on EASA reform” (html“, pdf), 26 juni 2018

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s