Beperken auteursrechtregels Europa de vrijheid?

Al eerder zag ik berichtjes voorbij vliegen van grondrechtenvoorvechters zoals de Europese organisatie EDRi, die zich zorgen maken over de auteursrechtplannen van Europa. Deze plannen zouden de vrijheid van meningsuiting beperken.

Charlotte Meindersma heeft een artikel geschreven, waarin zij uitlegt wat er aan de hand is. Het lijkt er op neer te komen dat onder meer hosting partijen moeten gaan controleren door middel van een contentfilter of een gebruikers auteursrechtelijk beschermd werk publiceert.

Waar ik nieuwsgierig naar ben maar nog niets over zag: hoe ruim is de doelgroep van degenen die verplicht zijn zulke contentfilters aan te brengen. Kan een digitale marktplaats hier ook mee te maken krijgen?

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Grondrechten, Handelsrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s