Lang leve de media en weg met de open foutencultuur

Die open foutencultuur, waarover toezichthouders als DNB en AFM het hebben in relatie tot de onder toezicht gestelden, is aan de media niet besteed. Zij maken er meteen een tof relletje van. Zo schreef de Volkskrant op 14 mei jl. over de Raad van State “Raad van State is verdeeld en naar binnen gekeerd, concludeert het adviesorgaan zelf“.

Het is geen toeval dat op de dag van de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op de voorpagina van het FD staat dat leegloop bij de Autoriteit Persoonsgegevens het toezicht op de naleving zou bedreigen. Zou die leegloop worden veroorzaakt doordat alle competente medewerkers nu door privacy adviseurs worden weggekocht? Zou het artikel zijn ingegeven doordat een aantal partijen er belang bij hebben dat de privacytoezichthouder niet serieus wordt genomen? We gaan het zien.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuurlijke sancties, ICT, privacy, e-commerce, Procesrecht, rechtspraak en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s