Advocatendemonstratie voor gefinancierde rechtsbijstand

Nederland hoort een volwaardige gefinancierde rechtshulp mogelijk te maken. Terecht werd er vandaag door de advocatuur in Den Haag gedemonstreerd. In de nieuwsbrief van vandaag schreef de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) naar aanleiding daarvan:

Honderden advocaten demonstreren voor Tweede Kamer
Bijna 400 advocaten protesteerden op 1 februari in toga tegen de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand. Algemeen deken Bart van Tongeren zei dat de maat vol is. “Er moet geld bij om het wankele stelsel te redden, zodat rechtzoekenden niet in de kou komen te staan.” Hij riep politici op hun verantwoordelijkheid te nemen, het achterstallig onderhoud weg te werken en de aanbevelingen van de commissie Van der Meer op te volgen.

Lees ook het bericht van de NOvA van 29 januari jl., waarin onder meer wordt gemeld dat de overheid de belangrijkste wederpartij is van de burger die rechtsbescherming nodig heeft, nl. bij 60 procent van de zaken.

Dat betekent dat de overheid, door de gefinancierde rechtshulp te korten, de eigen tegenstander uitschakelt…

Meer: artikel Advocatenblad, artikel Telegraaf en artikel Algemeen Dagblad en het NOvA dossier gefinancierde rechtsbijstand.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Grondrechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s