NOvA: jortkelderiaanse taalgebruik en reclame voor Suikerberg

Brrr, de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) blijft maar spreken over ‘hoe het heurt‘, een jortkelderiaans taalgebruik dat niet in deze tijd thuis hoort (evenmin als noblesse oblige).

Nog erger maakt de NOvA het door in het aan de advocaten gerichte nieuwsbericht van 15 december een fotoserie over een bijeenkomst van 7 december jl. over de gedragsregels voor de advocatuur aan te kondigen, die blijkt te zijn geplaatst op een internetpagina van het grootste marketingbedrijf van de aardbol, Facebook. De NOvA leent zich voor het door dat bedrijf maken van reclame voor hun dienst, diefstal van persoonsgegevens ten behoeve van hun klanten.

Zo hoort het niet,
waarde confrères en collega’s!


NB 1 Ik kan wel op “niet nu” klikken maar de Suikerbergboefjes blijven naggen.

NB 2 En uiteraard word ik sowieso getrackt door Facebook, ook al ben ik geen abonnee van hun ‘dienst’ en ontbreekt mijn toestemming. Jammer dat ik geen boete van EUR 1.000.000 bij ze kan incasseren.


Aanvulling 8 mei 2018
Het is tenenkrommend, die ‘heurt’ mode van de advocatuur, niet alleen door de landelijke Orde van Advocaten, zoals in dit ongedateerde bericht. Ook de lokale afdeling van de Orde blijven doorgaan. Mijn voorstel is om het te houden bij de vlaginstructie en verder niet meer te teutelen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s