VAR | de rechtseenheid in het bestuursrecht

Op 12 oktober a.s. is een interessante studiemiddag van de VAR over de rechtseenheid in het bestuursrecht, die op donderdag 12 oktober te Utrecht plaats vindt. Uit de aankondiging:

De afgelopen jaren is er rond dit onderwerp veel discussie geweest, die o.a. heeft geleid tot indiening van het wetsvoorstel Wet organisatie hoogste bestuursrechtspraak en een advies van de Commissie rechtseenheid bestuursrecht. Hoewel het wetsvoorstel plotseling werd ingetrokken en de Hoge Raad, de ABRvS, de CRvB, het CBb en de Raad voor de rechtspraak in een gezamenlijk verzoek aan de politiek verzochten om voorlopig geen institutionele veranderingen door te voeren, blijft de rechtseenheid natuurlijk een onderwerp dat aandacht vraagt. In het verzoek geven de rechters aan een voorkeur te hebben om via inhoudelijke samenwerking de rechtseenheid te bewaken en te bevorderen. Hoe kan die samenwerking er in de praktijk uitzien? Waar liggen kansen en risico’s en in hoeverre zijn de voorstellen van de Commissie rechtseenheid daarbij nog bruikbaar? Daarover wordt gediscussieerd en u bent daarbij van harte welkom!

Sprekers:
1. Raymond Schlössels (Radboud Universiteit) met als referent Ymre Schuurmans (Universiteit Leiden);
2. Adriënne de Moor van Vugt (UvA) met als referent Rolf Ortlep (Universiteit Utrecht);
3. André Verburg (Rechtbank Midden-Nederland) met als referent Tom Barkhuysen (Stibbe en Universiteit Leiden).

Meer informatie op deze pagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s