De hardloper die zich niet kon identificeren | Nationale Ombudsman

De berichten van de Nationale Ombudsman bevatten af en toe bizarre gebeurtenissen. Dit is er één van:

Een motoragent ziet een hardloper door het langzaam rijdend en stilstaand verkeer rennen terwijl hij voor het stoplicht van een kruising staat.
Hij wil de hardloper aanspreken op zijn, in zijn ogen, gevaarlijke verkeersgedrag. De motoragent houdt de hardloper staande. Hij besluit de hardloper te verbaliseren omdat hij de indruk heeft dat de hardloper geen boodschap heeft aan zijn vermanende woorden. Om zijn identiteit te verifiëren vraagt de motoragent om het ID-bewijs van de hardloper. De hardloper kan alleen een pasje van zijn fitnesschool overleggen. De motoragent besluit vervolgens de hardloper aan te houden vanwege het niet kunnen tonen van een geldig ID-bewijs. Bij aankomst op het politiebureau maakt de politie foto’s van de hardloper en worden zijn vingerafdrukken afgenomen.

Bizar dat deze hardloper zo door de agent wordt aangepakt. Hij gaat naar de Nationale Ombudsman en deze vindt er kort samengevat het volgende van:

De Nationale ombudsman vindt dat de man terecht is aangehouden omdat hij geen geldig ID-bewijs kon tonen. De klachten over het fotografen en de vingerafdrukken zijn gegrond. De ombudsman vindt het niet redelijk en passend om op deze manier de identiteit vast te stellen.

Dus ga nooit hardlopen zonder ID…

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s