Printercartridgeoorlog

Al geruime tijd is er een oorlog gaande tussen de printerfabrikanten en leveranciers van inktcartridges. Als gebruiker heb je daar last van, want als je een cartridge koopt die niet van de fabrikant van de printer komt, doet de cartridge (en soms ook de printer) het soms niet.

Uit een Engelstalig artikel van Catalin Cimpanu blijkt dat de Amerikaanse rechter een einde heeft gemaakt aan de printercartridgeoorlog. Volgens het artikel heeft de Supreme Court een stokje gestoken voor de intellectuele eigendomsrechten waarop de betreffende printerfabrikant (Lexmark) aanspraak meende te kunnen maken.

Het lijkt een interessante uitspraak, die hopelijk navolging in Europa gaat krijgen.

Meer informatie:

Mijn eerdere artikelen over printercartridges:


Aanvulling 15 oktober 2018
Zie ook mijn twitterbericht in reactie op Herbert Blankesteijn. Hij schrijft:

Als fabrikanten van #printers klanten bedriegen met software #update (die onmogelijk maakt alternatieve #inkt te gebruiken) is dat gevaarlijk: mensen leren software updates te mijden en missen verbeteringen van de #veiligheid. https://www.eff.org/deeplinks/2018/10/eff-texas-ag-epson-tricked-its-customers-dangerous-fake-update … #Epson #HP #security

 

Aanvulling 14 januari 2020
Lees dit artikel bij AGConnect: HP moet schadevergoeding betalen voor blokkeren huismerkcartridges, 20 december 2019. Overigens is mijn indruk dat printerfabrikanten gewoon doorgaan met hun blokkeringspraktijken.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s