Nationale Ombudsman over “de kunst van het handhaven”

De site van de Nationale Ombudsman bevat interessante informatie over de praktijken van de overheid. De onderwerpen waar de Ombudsman zich mee bezig houdt, raken vaak degenen die geen ondernemer zijn. Echter, de problemen waar de Ombudsman op stuit gelden vaak net zo goed voor ondernemers.

Op 31 maart jl. verscheen het bericht “Helder handhaven door de bril van de burger” op de website van de Nationale Ombudsman. In het bericht worden de lessen uit het rapport inzake handhavingsverzoeken als volgt samengevat:

  • Houd het perspectief van degene die om handhaving verzoekt in het oog. Realiseer je dat deze het traject door een andere bril bekijkt dan het bestuursorgaan en houd daar rekening mee in je handelen en informatieverstrekking.
  • Stel je als bestuursorgaan oplossingsgericht op en wees daarin transparant over wat je doet en waarom. Wees er ook duidelijk over dat een burger altijd gebruik kan maken van zijn juridische mogelijkheden.
  • Wees transparant en handel voortvarend.

Onderstaand de infographic:

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s