Dieleman + Garvelink | Toezicht op accountants geen schoolvoorbeeld van scheiding der machten

Anton Dieleman en Jan Garvelink publiceerden in Het Financieele Dagblad de opinie “Toezicht op accountants geen schoolvoorbeeld van scheiding der machten“. Zij schrijven dat er alle reden is om fundamenteel na te denken over de rechtsstatelijkheid van de de huidige regelgeving, waarbij de toezichthouder grote invloed heeft op de inhoud van de regelgeving, toezicht houdt en sancties oplegt. De rechtsbescherming van ondernemingen onder toezicht laat te wensen over. Hun artikel gaat over de accountantsregelgeving, maar ook elders in het financiële recht is deze ontwikkeling gaande.
Lees het artikel (betaalmuur), dat op 3 augustus 2016 in het FD is gepubliceerd. Dit artikel kan zonder betaalmuur bij accountant.nl worden gelezen.

Over de achterblijvende rechtsbescherming in het financiële recht schreef ik zelf ook, onder meer dit bericht.

9 augustus 2016 aangevuld met de vindplaats op accountant.nl

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s