Weer een nieuwe meldplicht | Wet precursoren

Veel regelgeving bevat meldplichten. Als het specifieke sectoren betreft, zal dat niet zo’n probleem zijn voor de burger (inclusief ondernemer) om van een meldplicht op de hoogte te raken.

Onlangs is er een wetsvoorstel aangenomen, met een nieuwe meldplicht, het voorstel inzake ‘Wet precursoren voor explosieven‘. Volgens het persbericht van de rijksoverheid regelt het wetsvoorstel dat particulieren niet zonder vergunning chemische stoffen mogen kopen of bezitten waarmee explosieven gemaakt kunnen worden. Bedrijven krijgen de verplichting verdachte transacties, verdwijningen en diefstallen van deze stoffen (precursoren) te melden. De regeling treedt op 1 juni 2016 in werking. Het wetsvoorstel is onderdeel van het actieprogramma Integrale aanpak jihadisme en vloeit voort uit een Europese verordening over het gebruik en het op de markt brengen van precursoren voor explosieven.

Het is te hopen dat de burger de weg niet kwijtraakt in het oerwoud van de meldplichten.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s