Digitalisering van het werk van juristen | ‘big data’ in het recht

Leo van der Wees schreef voor recht.nl een column onder de titel “Big Recht“. Daarin stelt hij aan de orde dat ‘big data’ ook in het juridische werk een rol zal gaan spelen. Dat is ongetwijfeld waar. Maar er zal nog veel meer gaan veranderen.

Naar aanleiding van de column heb ik een reactie opgestuurd, geen idee of deze door recht.nl zal worden geplaatst, want op dit moment biedt deze site geen reactiemogelijkheden voor lezers. Mijn reactie:

Met Leo ben ik het eens dat de digitalisering het juridische werk ingrijpend zal gaan veranderen. Maar niet alleen op het gebied van het gebruiken van digitale tools, zoals digitale analyse van grote gegevensbestanden.
Digitalisering maakt activiteiten mogelijk, die vroeger niet konden. En digitalisering zorgt voor een stortvloed van snel veranderende wet- en regelgeving die alleen met digitale middelen gevolgd kan worden.
Voor de jurist is een belangrijke taak weggelegd om te bewaken dat in het digitale juridische geweld de menselijke maat behouden blijft.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s