Accountant behoort tot de groep van beoefenaars van juridische en rechtskundige dienstverlening

Vorig jaar schreef Ecorys een rapport voor het ministerie van economische zaken over de toekomst van de juridische beroepsgroepen, het rapport is in maart dit jaar op rijksoverheid.nl gepubliceerd, in het kader van het thema actieplan gereglementeerde beroepen.
Ik heb de managementsamenvatting van het rapport gelezen. Uit die samenvatting blijkt niet dat Ecorys iets afweet van de advocatuur en het notariaat, zodat het te hopen valt dat de aanbevelingen niet zullen worden opgevolgd. Er staan bizarre passages in, zoals de bevinding (pagina 8) dat het notariaat een minder ‘traditionele’ beroeps- en bedrijfscultuur zou hebben dan de advocatuur. Helaas ontbreekt de tijd om de rest te lezen, laat staan aan te geven waarom het rapport niet klopt.

Met één ding uit het rapport ben ik het helemaal eens: dat de rapporteurs accountants rekenen tot de groep van beoefenaars van juridische en rechtskundige dienstverlening.

Het rapport is via rijksoverheid.nl te downloaden.

PS 1 Ik hoor graag welke geweldige juridische automatiseringstools Ecorys is tegengekomen, dan gaan we die meteen in gebruik nemen.

PS 2 De beoordeling of Ecorys inzake de accountancy wel goed zit, laat ik graag aan accountants over.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Accountant behoort tot de groep van beoefenaars van juridische en rechtskundige dienstverlening

  1. Citaat uit het rapport: “Wat betreft het bestaan van marktfalen staat de verplichte rechtsbijstand en het procesmonopolie vooral in relatie tot de aanwezigheid van externaliteiten en het risico op onderproductie van publieke goederen.” Laat ik mij zeer rustig uitdrukken: wat staat er een hoop in wollige taal verpakte onzin in dit rapport. Wel goed dat deze consultants hun prioritering hebben opgeschaald naar het next-level niveau, waarbij striving for excellence een van de mogelijke oplossingsrichtingen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s