Geld verdienen met betaalgegevens en de nieuwe toetreders op de Europese markt – PSD2

Banken beschikken over zeer interessante gegevens over hun klanten, aangezien het complete betaalgedrag bij die banken is geregistreerd. Europa is in het kader van een nieuwe richtlijn, “PSD2”, aan het nadenken over innovatie in de financiële sector en in dat kader is het mogelijk dat nieuwe partijen de Europese betaalmarkt gaan betreden. Die nieuwe partijen zouden wel eens heel gemakkelijk hun klantgegevens kunnen ‘delen’ met commerciële partijen. (Waarbij je mag hopen dat er niet allerlei onbevoegden meekijken.)

Verruiming van de betaalmarkt kan verder betekenen dat Amerikaanse internetgiganten de Europese markt op gaan. Over dit onderwerp schreven Ivo Bökkerink en Pieter Lalkens vandaag artikelen voor het FD, waaruit blijken dat de Europese banken zich daar zorgen over maken.

Er is alle aanleiding de ontwikkelingen rondom PSD2 nauwlettend te volgen.

Meer informatie

Artikelen

PSD2


Aanvulling 28 januari 2019
In media gericht op ondernemingen verschijnt het nodige aan PSD2-promotie. Dergelijke artikelen kom ik onder meer tegen in het FD, bijvoorbeeld enkele dagen geleden Nederland scoort slecht op gebied van bancaire vernieuwing, een bericht naar aanleiding van Big4 accountantskantoor EY. Vrolijk wordt gezegd dat UK en US (waar zeer grote datalekken zijn geweest) een voorbeeld moeten zijn voor Nederland, “In landen als het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten zijn consumenten gewend aan het delen van financiële data met derden“. Lekkere jongens. Met China als lichtend voorbeeld…

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s