Bankierseed en doelgroep eed/belofte | Wijzigingswet financiële markten 2015 binnenkort door Eerste Kamer

De Wijzigingswet financiële markten 2015 is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen en ligt nu ter beoordeling van de Eerste Kamer. Onlangs is de memorie van antwoord bekend gemaakt. In die memorie wordt uitgebreid ingegaan op de vragen die zijn gesteld over de bankierseed, de uitbreiding van de doelgroep voor de verplichte eed of belofte. De minister zegt dat de uitbreiding allen ziet op ‘medewerkers die de ethische personificatie‘ van de financiële onderneming vormen.

De overige antwoorden betreffen verwerving en gebruik van gegevens door De Nederlandsche Bank, de concentratie van bank- en effectenrechtprocedures bij de rechtbank te Amsterdam en de administratieve lasten, nalevingskosten en toezichtlasten.

De behandeling is in de Eerste Kamer als hamerstuk geagendeerd op 18 november a.s.

Meer informatie

Aanvulling 28 januari 2015

Inmiddels is de eed ingevoerd. Zie over de huidige stand van zaken dit informatieve artikel van Charco & Dique.

Tijdo van der Zee schreef een artikel over zijn interview met de bedenker van de bankierseed, Hans Ludo van Mierlo, gepubliceerd op 21 december 2014 op de site van Van der Zee.

Aanvulling 10 februari 2015

Of de bankierseed en integriteitscursussen voor bankiers wel nuttig zijn, wordt betwijfeld door Marcel Pheijffer in zijn artikel van 5 februari jl. voor het FD, “Toon aan de top. Vislucht werk je niet weg met een cursus integriteit“.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s