“Miljard voor ICT bij Veiligheid en Justitie”

Onder de titel “Miljard voor ICT bij Veiligheid en Justitie” verscheen een artikel op iBestuur.nl. Dit is een voor juristen heel interessant ministerie, zodat ik het artikel met belangstelling heb gelezen.

Over het project HTR / RADAR (toezicht op rechtspersonen) stond helaas niets in het artikel. Naar ik aanneem valt de Kamer van Koophandel ook onder dit ministerie. De Kamer is de toekomstige houder van het “centrale aandeelhoudersregister” , dat ten behoeve van de overheid wordt gecreerd. Ook dat is een flinke ICT-uitdaging, lijkt me, zeker als het door Europa gewenste “ubo-register” er bij komt. Ik zou daar graag meer over willen weten…

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce, Juridisch diversen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s