De medewerker van De Nederlandsche Bank die 1,25 miljoen euro stal is bij verstek tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld

Uit een bericht op rechtspraak.nl blijkt dat de stelende DNB-medewerker door de rechtbank is veroordeeld.

Vier jaar voor diefstal van 1,25 miljoen euro van DNB 

Amsterdam, 24-12-2012 

De rechtbank Amsterdam heeft een 43-jarige medewerker van De Nederlandsche Bank bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De rechtbank acht bewezen dat hij in september 2008 een bedrag van 1,25 miljoen euro heeft gestolen uit de kluis van de bank. Kort na de diefstal is verdachte naar India vertrokken. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Een rechtshulpverzoek aan India heeft niets opgeleverd. Verdachte was dan ook niet op de terechtzitting aanwezig.

De rechtbank legt met vier jaar een relatief hoge gevangenisstraf op. Niet alleen om de ernst van dit feit te benadrukken, maar ook om anderen in de toekomst ervan te weerhouden iets soortgelijks te doen. Daarnaast moet de man het gestolen bedrag terug betalen. Dit bedrag wordt met een kleine zestigduizend euro verminderd omdat tijdens het onderzoek 118 biljetten van 500 euro afkomstig van de diefstal, bij de voormalige echtgenote de man zijn aangetroffen.

Uitspraken: BY7420

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s