Uitgeschakelde slimme energiemeter riskanter dan een ingeschakelde meter? (Artikel C.M.K.C. Cuijpers)

In het artikel onder de titel “Meten is weten” dat C.M.K.C. Cuijpers schreef in Computerrecht 2012/1, betwijfelt de auteur of de problematiek van de slimme energiemeter juridisch wel goed is geregeld en eindigt met de opmerking dat hij hoopt dat zijn traditionele energiemeter het niet begeeft tot het tijdstip dat er meer duidelijkheid is ontstaan.
Meer informatie over de energiemeters in dit dossier en dit dossier op overheid.nl.

Aanvulling 10 november 2015

Die slimme meter blijft me interesseren (net als drones). Jaap-Henk Hoepman schreef op 4 november 2015 het artikel “Enexis dringt slimme meter op” over de onjuiste voorlichting door Enexis, die nalaat de opt-out mogelijkheid te vermelden. Ik heb daar een reactie bij geplaatst:

Wat zou de Reclame Code Commissie hier van vinden? En is hier een rol voor de ACM? De opt-out mogelijkheid is er ten slotte niet voor niets.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s