Wetsvoorstel Wwft wordt voorjaar 2012 naar kamer gezonden

De minister van financiën schrijft in de Beleids- en wetgevingsbrief financiële markten dat het wetsvoorstel tot aanscherping ken-uw-klant procedures begin 2012 naar de kamer zal worden gezonden:

De aanscherping van de ken-uw-klant procedures is inmiddels verwerkt in een concept wetsvoorstel tot wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, dat onlangs openbaar is gemaakt ter consultatie. De consultatiereacties worden nu verwerkt.
Ik verwacht in het voorjaar van 2012 het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer te kunnen zenden. In het concept wetsvoorstel is o.a. expliciet gesteld dat instellingen moeten letten op zogenoemde stroman constructies: Bekend is dat criminelen voor het witwassen van geld vaak derden inzetten als „stromannen‟. Verder is verduidelijkt dat het land van vestiging van een cliënt aanleiding kan zijn voor verscherpt cliëntenonderzoek. Daarbij gaat het met name om landen waar wetgeving of toezicht inzake witwassen en financieren van terrorisme ontbreekt.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Kantoororganisatie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s