Fiscale eenheid vennootschapsbelasting en de civielrechtelijke / faillissementsrechtelijke aspecten van de financiële relaties tussen de leden van de eenheid

Juridisch interessant is de vraag wat er gebeurt als een besloten vennootschap (bv) die deel uitmaakt van een fiscale eenheid vennootschapsbelasting (waarvan die bv niet zelf de “moeder” is) failliet gaat. Kan de failliete dochter aanspraak maken op vergoeding van vennootschapsbelasting die de moeder-bv ontvangt doordat de verliezen van de failliete dochter in de vpb-aangifte zijn betrokken? Zie over dit onderwerp het artikel van Robert Franken in AccountancyNieuws. De adviezen die Franken geeft, geef ik ook: tijdig hierover schriftelijke afspraken maken.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Insolventierecht, Rechtspersonenrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s