Interview met Pancras Pouw over bedreiging positie midden- en kleinbedrijf

Het recente interview van Ad Verbrugge met beUnited oprichter Pancras Pouw over de bedreiging van de positie van het midden- en kleinbedrijf is het beluisteren of bekijken waard (ook al dekt de titel niet de lading): youtube video, Apple podcast.

Het interview ligt in het verlengde van het eerdere interview ‘Het midden- en kleinbedrijf bedreigd door grootkapitaal‘ dat ik hier meldde.

 

beUnited is van mening dat de Nederlandse overheid in de coronaperiode onjuist heeft gehandeld en is een coronaclaim website gestart. Enige passages uit de intro:

Stichting coronaclaim MKB wil eerlijke compensatie
Stichting coronaclaim voor het MKB is een samenwerking van gedupeerde MKB-ondernemers. Wij willen eerlijke compensatie voor schade vanwege de beperkende coronamaatregelen. De coronamaatregelen zijn genomen om de gezondheid van alle Nederlanders te beschermen. Een groot deel van het MKB kon hierdoor echter niets verdienen. Daarmee zijn de meeste kosten voor de coronacrisis op het bord van het MKB neergelegd. Nu het land voorzichtig weer open gaat, is het tijd om de rekening op te maken.

Het MKB verdient namelijk eerlijke compensatie. (…)

MKB-ondernemers staan samen sterk
Het kabinet heeft zich lang verscholen achter het argument dat het crisis was en dat er daarom geen maatwerk kon worden geleverd voor ondernemers in nood. Dat moet rechtgetrokken worden. Als MKB-ondernemer kun je dat niet alleen, dus doen we het samen.
Stichting Coronaclaim MKB gaat hiervoor het gesprek aan met het kabinet. Wij zijn er ook op voorbereid om naar de rechter te gaan en langs die weg ons recht te halen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, Handelsrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s